Oma keittiö

/Oma keittiö
Oma keittiö 2019-12-20T11:46:06+02:00

”Keittiö on kodin sydän.”

Siunaukselakodissa on oma keittiö. Kaikki päivän ateriat aamupalasta iltapalaan valmistetaan paikan päällä. Keittiö on tiivis osa talon arkea. Ruuanlaiton ohessa keittiöhenkilökunta on jatkuvasti asukkaille läsnä ja tarvittaessa auttaa arjen eri tilanteissa. Kotikeittiön äänet ja tuoksut ovat joka päivä läsnä.

Emäntä suunnittelee kiertävän ruokalistan muutamaksi viikoksi kerrallaan. Asukkaiden toiveita kuunnellaan säännöllisissä asukaspalavereissa. Vaihtelevat ruuat takaavat, että jokaisen mieltymykset tulevat vuorollaan huomioiduksi. Ruokalistassa käytetään tuoreita raaka-aineita monipuolisesti ja pyritään tekemään tavallista kotiruokaa unohtamatta herkuttelua aina välillä.  Erikseen huomioidaan juhlapyhät ja vuodenajat niille ominaisin piirtein.  Erityisruokavaliot, -tarpeet ja toiveet huomioidaan asukaskohtaisesti. Perinteitä kunnioittaen pyhäpäivinä pöytä katetaan tavallista runsaammin.

Ruoanvalmistuksessa  hyödynnetään oman puutarhan marja- ja omenasatoa.

Keittiö on myös osa viriketoimintaa. Jouluiset piparitalkoot ja muut vuotuiset juhlat ja tapahtumat ovat osa keittiön asukastyötä.

Omenatarha on oiva paikka kesäisille lättykesteille.

Grillijuhlia unohtamatta.

Pyöreitä vuosia täyttävälle talo tarjoaa itse tehtyn täytekakun.

Myös vappuherkut tehdään alusta asti itse ja ne nautitaan ulkosalla hyvässä seurassa.

Siunaukselan keittiön laatutekijöitä ovat itse tehtyyn panostaminen ja keittiöalan koulutuksen saanut henkilökunta.  Keittiöllä on myös päivitetty omavalvontasuunnitelma ja kaikilla talon työntekijöillä on hygieniapassi.