Oma keittiö

/Oma keittiö
Oma keittiö 2018-05-09T10:54:34+02:00

”Keittiö on kodin sydän.”

Siunaukselakodissa on oma keittiö. Kaikki päivän ateriat aamupalasta iltapalaan valmistetaan paikan päällä. Keittiö on tiivis osa talon arkea. Ruuanlaiton ohessa keittiöhenkilökunta on jatkuvasti asukkaille läsnä ja tarvittaessa auttaa arjen eri tilanteissa. Kotikeittiön äänet ja tuoksut ovat joka päivä läsnä.

Emäntä suunnittelee ruokalistan kuukaudeksi kerrallaan. Asukkaiden toiveita kuunnellaan ruokalistaa laadittaessa ja vaihtelevat ruuat takaavat, että jokaisen mieltymykset tulevat vuorollaan huomioiduksi. Ruokalistassa käytetään erilaisia raaka-aineita monipuolisesti ja vaihdellen, huomioiden juhlapyhät ja vuodenajat. Ruoanvalmistuksessa käytämme aitoa kermaa energiantarpeen turvaamiseksi. Juotavaksi on tarjolla myös täysmaitoa. Erityisruokavaliot, -tarpeet ja toiveet huomioidaan. Kalaruokaa on vähintään kaksi kertaa viikossa, kaksi kertaa viikossa on keittopäivä ja perinteitä kunnioittaen pyhäpäivinä pöytä katetaan tavallista runsaammin.

Ruoanvalmistuksessa  hyödynnetään oman puutarhan marja- ja omenasatoa.

Keittiö on myös osa viriketoimintaa. Jouluiset piparitalkoot ja muut vuotuiset juhlat ja tapahtumat ovat osa keittiön asukastyötä.

Omenatarha on oiva paikka kesäisille lättykesteille.

Grillijuhlia unohtamatta.

Pyöreitä vuosia täyttävälle talo tarjoaa itse tehtyn täytekakun.

Myös vappuherkut tehdään alusta asti itse ja ne nautitaan ulkosalla hyvässä seurassa.

Siunaukselan keittiön laatutekijöitä ovat itse tehtyyn panostaminen ja keittiöalan koulutuksen saanut henkilökunta.  Keittiöllä on myös päivitetty omavalvontasuunnitelma ja kaikilla talon työntekijöillä on hygieniapassi.